NIEUW en UNIEK IN DE REGIO! Zorgkundige duaal en kinderbegeleider duaal Campus Russelberg Tessenderlo

WERKEN COMBINEREN MET STUDEREN? HET KAN OP CAMPUS RUSSELBERG!

Heb je de derde graad behaald en ben je klaar om te gaan werken, dan kan je vanaf 1 september 
2018 in onze school starten met “Duaal Leren”.

Bij duaal leren verwerven de leerlingen het merendeel van de competenties op de werkvloer. Daarnaast vervolmaken ze hun opleiding ook nog op school. De leerling is minimaal 60% van de tijd op de werkvloer aanwezig. Je wordt vooraf gescreend op arbeidsrijpheid.

EEN BEDRIJF VINDEN EN EEN CONTRACT AFSLUITEN

Op school helpt een trajectbegeleider je op weg om een werkplek te vinden. Na een intakegesprek sluiten jij, onze school en het bedrijf waar je gaat werken een overeenkomst. De trajectbegeleider blijft je de hele tijd ondersteunen en begeleiden. Een mentor in het bedrijf helpt je met al je vragen en zorgt voor je opleiding op de werkplek.

DUAAL LEREN HEEFT HEEL WAT VOORDELEN:

  • Je ontwikkelt vaardigheden die later goed van pas komen: gepast communiceren op de werkvloer, feedback vragen, met deadlines werken …
  • Je leert op school én op de werkplek en doet dus werkervaring op
  • Na je studies vind je makkelijker een job
  • Je ontvangt een loon dat afhankelijk is van de tewerkstellingssector en bouwt een aantal socialezekerheidsrechten op

EEN WERKCONTRACT

  • Je leert minstens 20 uur per week op de werkvloer.
  • Het bedrijf geeft je een leervergoeding van 530 euro per maand.
  • Je bouwt ook een aantal socialezekerheidsrechten op en je ouders hebben nog recht op kindergeld.

SNEL BESLISSEN

Op 1 september 2018 starten we met twee richtingen in duaal leren. Je kan kiezen voor de opleidingen “Kinderbegeleider duaal” en “Zorgkundige duaal”. Wie graag één van deze opleidingen volgt, neemt best snel een beslissing.

Je kan deze opleidingen op Campus Russelberg ook nog steeds volgen in een voltijds traject nl. Thuis- en bejaardenzorg en Kinderzorg.

INFORMATIE

Alle informatie over duaal leren kan je vinden op de website http://onderwijs.vlaanderen.be/duaal-leren of je kan voor meer informatie terecht op Campus Russelberg in Tessenderlo. Je kan contact opnemen met de school tijdens de schooluren (013 66 14 41), via mail (anneke.maris@russelberg.be) of tijdens onze VIP-inschrijvingen in de grote vakantie www.russelberg.be.