Bedrijf en organisatie

TWEEDE GRAAD

Iets voor jou?

Wil jij graag meer weten over de economie? Vond je in de eerste graad talen leuk en heb je iets met cijfers? Ben jij een kritische persoon? Ben jij diegene die alles steeds organiseert? Zou jij je willen verdiepen in de dubbele boekhouding van een onderneming? Hou je van orde en netheid en vind je het leuk om administratieve taken uit te voeren? Dan zit er misschien een ondernemer in jou.

Deze studierichting is nieuw ingericht vanaf september 2021 en zal jaar na jaar worden opgebouwd: het vierde jaar in september 2022, het vijfde jaar in september 2023 en het zesde jaar in september 2024. Daarom vind je bij ‘jouw mogelijk pad’ nog geen verdere info.

Deze studierichting is een richting met dubbele finaliteit, wat betekent dat je theoretische vakken en praktijkgerichte vakken combineert. Op die manier kan je nog twee kanten op na het secundair onderwijs: verder studeren in het hoger onderwijs of gaan werken.

Wist je al?

… dat als je hun vermogen zou delen door hun leeftijd, Carlos Slim en Bill Gates beide per uur meer dan $100.000 hebben vergaard in hun leven?
… dat Zwitserland het rijkste land ter wereld is? Gemeten in vermogen is dat 500.000 dollar per volwassene. In Noorwegen en Australië ligt het boven de 300.000 dollar en landen als België, Zweden en Singapore volgen daar kort onder.

Lessentabel

DERDE JAAR - VIERDE JAAR

Levensbeschouwelijke vakken 2
Lichamelijke opvoeding 2
Nederlands 4
Frans 3
Engels 3
Wiskunde 3
STEM
STEM, techniek, natuurwetenschappen
2
Ruimtelijk bewustzijn 1
Historisch bewustzijn
in het Engels (CLIL) OF het Nederlands
1
Economie/artistieke vorming 1
Toegepaste informatica 2
Toegepaste economie 9
Coachuur 1


Jouw mogelijk pad


TWEEDE GRAAD

DERDE GRAAD

JOUW TOEKOMST

TWEEDE GRAAD

  • BEDRIJF EN ORGANISATIE

JOUW TOEKOMST

  • Je studeert verder of je zoekt meteen een job.