Sociale wetenschappen

TWEEDE GRAAD

Iets voor jou?

Ben jij sociaal? Ontdek je graag hoe de natuurwetenschappen een rol spelen in je dagelijkse leven? Voel jij de spirit om de handen uit de mouwen te steken tijdens de lessen opvoedkunde en huishoudkunde? Dan is de richting sociale-wetenschappen helemaal iets voor jou! Bovendien krijg je de kans om te gekke projecten op poten te zetten.

Wist je al?

… dat kaas een grotere ecologische voetafdruk heeft dan kip?… dat er maar liefst 400 liter water nodig is om een biefstuk op je bord te krijgen? …. dat een gebrek aan slaap je hersenen verkleint?


In Sociale Wetenschappen leer je op een aangename en creatieve manier omgaan met leerstof. Sociale vaardigheden leren we meteen gebruiken, wat dan weer zorgt voor een fijne klassfeer.


Isolde
3 Sociale wetenschappen

Lessentabel

STEM - 10U

Aardrijkskunde 1
Biologie 1
Chemie 1
Fysica 1
Toegepaste natuurwetenschappen 3
Wiskunde 3

TAAL - 8U

Engels 2
Frans 2
Nederlands 4

MAATSCHAPPIJ EN CULTUUR - 7U

Geschiedenis
Vanaf schooljaar 2020-2021 ===> CLIL in het derde jaar: geschiedenis in het Engels. Vanaf schooljaar 2021-2022 ===> CLIL in het vierde jaar: geschiedenis in het Engels.
1
Levensbeschouwing 2
Lichamelijke opvoeding 2
Muzikale opvoeding 1
Plastische opvoeding 1

SOCIAAL PROJECT - 7U

Opvoedkunde en huishoudkunde
Er wordt gewerkt rond 5 clusters waarbij theorie en praktijk geïntegreerd worden aangeboden: Cluster 1: doelstellingen met betrekking tot toekomstperspectieven Cluster 2: generieke doelstellingen Cluster 3: doelstellingen met betrekking tot de mens in de maatschappij Cluster 4: doelstellingen met betrekking tot zorg voor zichzelf en hulp aan anderen Cluster 5: doelstellingen met betrekking tot voeding en voedingsgewoonten


Jouw mogelijk pad


TWEEDE GRAAD

DERDE GRAAD

JOUW TOEKOMST

TWEEDE GRAAD

  • SOCIALE WETENSCHAPPEN

DERDE GRAAD

JOUW TOEKOMST

  • Je studeert verder of je zoekt meteen een job