Kinderbegeleiding duaal

ZEVENDE JAAR

Iets voor jou?

In de richting Kinderbegeleider duaal leer je de nodige vaardigheden, technieken en skills op de werkvloer. Je werkt dus het grootste deel van je praktijkvakken samen met je mentor in een kinderdagverblijf of buitenschoolse opvang. Daarnaast krijg je op school de nodige ondersteuning voor algemene vakken en vakspecifieke kennis. Ben je een persoon die graag met kinderen werkt, verantwoordelijkheid neemt, die wil werken in een KDV of BKO en een degelijke opleiding wil genieten, kom dan in ons team.

Wist je al?

… dat leerlingen duaal leren meer op de werkplek zijn dan op school, dat ze een leervergoeding krijgen en dat ze ook de mogelijkheid krijgen om op Erasmus+ te gaan naar Zweden of Nederland voor 3 weken?


Het is een verrijking naar je volwassenheid.


Tina
7 Kinderbegeleider duaal

Lessentabel

ALGEMENE VORMING (OP VRIJDAG)

Frans 2
Levensbeschouwing 2
Lichamelijke opvoeding 2
Project Algemene Vakken 2

SPECIFIEKE VORMING VERZORGING (OP MAANDAG) - 7U

Een flexibel leertraject dat onderstaande vakken omvat:
Expressie
Verzorging
Opvoedkunde
PAV

WERKPLEK (OP DINSDAG, WOENSDAG EN DONDERDAG) - 23U

Duaal leren is een combinatie van werken en leren. Bij duaal leren verwerf je het merendeel van de competenties op de werkvloer. Op maandag en vrijdag leer je op school samen met je klasgenoten van het 7de jaar verzorging. Je bent op dinsdag, woensdag en donderdag 23 uur op de werkplek aanwezig. Duale leerlingen ontvangen een vergoeding (€ 549 per maand), bouwen een aantal sociale zekerheidsrechten op en ouders hebben nog recht op kindergeld. Je werkt een periode in een kinderdagverblijf en een periode in de buitenschoolse kinderopvang. Je krijgt en de kans om gedurende 3 weken te werken in het buitenland met een Erasmusbeurs.