Zorgkundige duaal

ZEVENDE JAAR

Iets voor jou?

Ben je er ook van overtuigd dat je een beroep het beste kan leren op de werkvloer? Ben je helemaal klaar om te laten zien wat je in je hebt op de werkvloer? Dan is zorgkundige duaal misschien wel iets voor jou! Op maandag en vrijdag leer je op school, de andere 3 dagen van de week leer je het vak op de werkvloer. Op school werken we op een flexibele manier waar we zelfstandigheid van je verwachten. In deze richting specialiseer je je verder in het werken met gezinnen en bejaarden. Later kan je met deze opleiding terecht in de thuiszorg of de ouderenzorg. Jij leert in deze opleiding zelfstandig omgaan met complexe zorgsituaties. Deze richting geeft je bovendien een toegangsticket tot verdere studies, zoals o.a. verpleegkundige.

Wil je graag meer weten over duaal leren, neem dan zeker eens een kijkje op https://www.duaalleren.vlaanderen/leerling.

Wist je al?

… dat leerlingen duaal leren meer op de werkplek zijn dan op school, dat ze een leervergoeding krijgen en dat ze ook de mogelijkheid krijgen om op Erasmus+ te gaan naar Zweden of Ijsland voor 3 weken?


Duaal leren, de combinatie leren en werken heeft me zowel theoretisch en praktisch sterker gemaakt. Je maakt op de werkvloer deel uit van het team en je krijgt ook meer verantwoordelijkheid en dat voelt goed.


Manuel
7 Zorgkundige duaal

Lessentabel

ALGEMENE VORMING

Frans 2
Levensbeschouwing 2
Lichamelijke opvoeding 2
Project Algemene Vakken 2

SPECIFIEKE VORMING VERZORGING - 7U

Een flexibel leertraject dat de volgende vakken omvat:
Huishoudkunde
Verzorging
Opvoedkunde
PAV

WERKPLEK (OP DINSDAG, WOENSDAG EN DONDERDAG) - 23U

Duaal leren is een combinatie van werken en leren. Bij duaal leren verwerf je het merendeel van de competenties op de werkvloer. Op maandag en vrijdag leer je op school samen met je klasgenoten van het 7de jaar verzorging. Je bent op dinsdag, woensdag en donderdag 23 uur op de werkplek aanwezig. Duale leerlingen ontvangen een vergoeding (€ 583,60 per maand), bouwen een aantal sociale zekerheidsrechten op en ouders hebben nog recht op kindergeld. Je werkt een periode in een woonzorgcentrum en een periode in de thuiszorg. Je krijgt de kans om gedurende 3 weken te werken in het buitenland met een Erasmusbeurs.