Gezondheids- en welzijnswetenschappen

DERDE GRAAD

Iets voor jou?

Heb jij een ruime interesse in het sociale werkveld en ben je helemaal ondersteboven van wetenschappen? Dan is sociale wetenschappen echt iets voor jou!

In deze richting krijg je de kans om zelfstandig aan de slag te gaan. Daarnaast leer je kennis en vaardigheden in verschillende projecten in te zetten. Ontdek je sterktes en je groeipunten in het studie- en werklandschap van sociale wetenschappen!

Deze studierichting is een richting met dubbele finaliteit, wat betekent dat je theoretische vakken en praktijkgerichte vakken combineert. Op die manier kan je nog twee kanten op na het secundair onderwijs: verder studeren in het hoger onderwijs of gaan werken.

Wist je al?

… dat je als leerling gezondheids- en welzijnswetenschappen cultuur opsnuift en kans maakt op een Erasmus-ervaring
… dat drie kopjes groene thee per dag het risico op diabetes en een beroerte verlagen


In Gezondheids- en welzijnswetenschappen zet ik theorie om in projecten. Dankzij de actieve en sociale lessen heb ik een sterke band met mijn klasgenoten opgebouwd!


Emir
5 gezondheids- en welzijnswetenschappen

Lessentabel

STEM - 9U

Aardrijkskunde 1
Toegepaste biologie / verzorging 3
Toegepaste chemie 1
Toegepaste ecologie 1
Toegepaste fysica 1
Wiskunde 2

TAAL - 7U

Engels 2
Frans 2
Nederlands 3

MAATSCHAPPIJ EN CULTUUR - 5U

Geschiedenis
in het Engels (CLIL) of het Nederlands
1
Levensbeschouwing 2
Lichamelijke opvoeding 2

SOCIAAL PROJECT - 13U

Er wordt gewerkt rond 5 clusters waarbij theorie en praktijk geïntegreerd worden aangeboden: Cluster 1: doelstellingen met betrekking tot toekomstperspectieven Cluster 2: generieke doelstellingen Cluster 3: doelstellingen met betrekking tot de mens in de maatschappij Cluster 4: doelstellingen met betrekking tot zorg voor zichzelf en hulp aan anderen Cluster 5: doelstellingen met betrekking tot voeding en voedingsgewoonten