Wetenschappen-wiskunde-Latijn

DERDE GRAAD

Iets voor jou?

Je hebt gekozen voor een wetenschappelijke richting, maar aan de andere kant blijf je geboeid door de wereld van de Romeinen en de Grieken. Waarom dan je wetenschappelijke studies niet combineren met Latijn? Trouwens, bij het moderne onderzoek naar de oudheid worden steeds meer exacte wetenschappen ingeschakeld: DNA-onderzoek, biologie, chemie,… Al deze disciplines leveren een bijdrage bij het onthullen van de mysteries van de oudheid.

Deze studierichting is een doorstroomrichting, wat betekent dat we je voorbereiden op verder studeren in het hoger onderwijs.


De uitdaging van de combinatie van het wetenschappelijke aspect en de prachtige cultuur uit de oudheid, daar ga ik elke dag opnieuw voor! Deze studierichting zorgt ervoor dat ik ideaal voorbereid ben om verder te studeren.


Raf
6 Wetenschappen-wiskunde-Latijn

Lessentabel

STEM - 15U

Aardrijkskunde 2
Biologie 2
Chemie 2
Fysica 2
Deze vier wetenschappelijke vakken worden gegeven in een flexibel leertraject waarbij leerlingen zelf plannen wanneer ze aan welke doelstellingen werken en – in de meeste gevallen – wanneer ze hun toetsen maken. De leerlingen van het vijfde en het zesde leerjaar hebben samen les en worden bijgestaan door twee leercoaches.
Wiskunde 7

TAAL - 11U

Engels 2
Frans 3
Latijn 2
Nederlands 4

MAATSCHAPPIJ EN CULTUUR

Geschiedenis
in het Engels (CLIL) OF het Nederlands
2
Levensbeschouwing 2
Lichamelijke opvoeding 2