Thuis- en bejaardenzorg

ZEVENDE JAAR

Iets voor jou?

In deze richting specialiseer je je verder in het werken met gezinnen en bejaarden. Later kan je met deze opleiding terecht in de thuiszorg of de ouderenzorg. Jij leert in deze opleiding zelfstandig omgaan met complexe zorgsituaties. Praktijkervaring opdoen staat centraal, daarom hebben stages een belangrijke plaats in de opleiding! Deze richting geeft je bovendien een toegangsticket tot verdere studies, zoals o.a. verpleegkundige.

Wist je al?

… dat woonzorgcentra er voor de periode 2020-2025 5000 extra plaatsen bij krijgen voor de residentiële ouderenzorg. Dit wil zeggen meer werkgelegenheid! Bovendien zal dit in de toekomst alleen maar stijgen door de vergrijzing.


Heb je een groot hart en help je graag mensen, dan is TBZ de ideale studierichting. Ik heb op de werkvloer leren omgaan met verschillende situaties en hierdoor ben ik enorm gegroeid. Na mijn studies ben ik zeker van een leuke en warme job.


Nathalie
7 Thuis- en bejaardenzorg

Lessentabel

ALGEMENE VORMING

Frans 2
Levensbeschouwing 2
Lichamelijke opvoeding 2
Project Algemene Vakken 2

SPECIFIEKE VORMING VERZORGING - 7U

Een flexibel leertraject dat de volgende vakken omvat:
Huishoudkunde
Verzorging
Opvoedkunde
PAV

STAGE - 20U

De stage wordt ingericht als een alternerende stage waarbij je elke week dinsdag, woensdag en donderdag stage loopt. Je loopt een periode stage in een woonzorgcentrum en een periode in de thuiszorg. Je krijgt de kans om op stage te gaan in het buitenland met een Erasmusbeurs