CLIL

Voorlopig is CLIL nog geen jongerentaal. Nu, dat zou wel eens snel kunnen veranderen, want CLIL is hot op onze school en kan heel wat voordelen bieden. Wil je weten waar CLIL voor staat? Hou je vast want het is een mondvol. CLIL staat voor Content and Language Integrated Learning.

En wat betekent dat nu eigenlijk? Heel eenvoudig: dat je op onze school geschiedenisles in het Engels kan volgen als je dat wil, en dit van het eerste tot en met het zesde jaar. Je leert over geschiedenis én je krijgt extra oefentijd in het Engels: twee voor de prijs van één. Leuk, toch?

En waarom doen we dat? Omdat we uit onderzoek weten dat er heel wat voordelen aan verbonden zijn. Het is logisch dat je op die manier beter wordt in het Engels en in vreemde talen en dat je die vreemde talen ook meer durft te spreken. Maar ook het leren van geschiedenis zelf gaat vlotter.

Wist je trouwens dat aan universiteiten en hogescholen heel wat cursussen in het Engels worden gegeven? Dankzij CLIL heb je ook daar een streepje voor.


Onze werking